زعفران چیست؟

زعفران چیست؟

یکی از گران ترین ادویه های جهان که در کشورهای ایران و مصر و اسپانیا و ایتالیا – ترکیه و سوییس و پاکستان و مغرب کشت می شود. خواص فوق العاده دارویی دارد. همچنین از مهمترین منابع صادرات غیرنفتی کشورایران است.

هرساله 75 درصد از زعفران تولید شده در ایران به کشورهای امارات هند و اروپا صادر می گردد. گیاه زعفران تا ارتفاع 30 سانتی متری رشد می کند و دارای گل هایی بنفش رنگ با 6 گلبرگ است. درآمد اصلی مردم خراسان از همین زعفران است.

زعفران دارای رنگ و بویی معطر است و به دلیل ارزش فراوانی که دارد به طلای سرخ مشهور است. لازم به ذکر است قسمت مورد استفاده زعفران کلاله نارنجی رنگ گل آن می باشد. نام اصلی زعفران کروکوس ساتیووس است که با نام زعفران شناخته می شود.

زعفرا قرن هاست که توسط انسان استفاده می شود. در مصر برای درمان بیماری های دستگاه گوارش از زعفران استفاده می کردند. درروم باستان نیز از زعفران برای التیام زخم و درمان مشکلات دستگاه تنفسی استفاده می کردند.

جملگی موارد موصوف حکایت از خواص دارویی و فوق العاده زعفران است. زعفران خاصیت ضد سرطان داردو امروزه نیز به عنوان عامل ضد التهابی استفاده می گردد.

زعفران و نقش آن در طب سنتی

در طب سنتی برای سقط جنین و درمان اسپاسم و تب و سرماخوردگی و بی خوابی از زعفران استفاده های دارویی می شود. همچنین از این گیاه به عنوان خلط آور و ضد سرفه و آرام بخش استفاده می شود.

در طول قرون 16 تا 19 برای تهیه داروهایی که مربوط به تسکین درد است از آن استفاده شده است.

رشد زعفران در سوئد به سختی رخ می دهد. اما نویسندگان در جشنواره های سوئدی عنوان می نمایند که زعفران به نان های مخصوص روز سنت لوسیا اضافه می شود.

در خصوص اهمیت و قیمت زعفران یونانیان باستان آنقدر به این گیاه ارزشمند اهمیت می دادند که برای توصیف ثروت بی انتهای خدایان خود بیان می دارند تختی از زعفران برای زئوس.

نام دیگر زعفران در قدیم چه بوده است؟

در قدیم زعفران را خون هرکول می نامیدند و در مراسم بخور و به عنوان یک طلسم محافظتی از آن استفاده می کردند. مصریان زعفران را با عسل مخلوط می کردند و رومیان زعفران را داروی مقوی برای غریزه جنسی می دانستند.

ترکیبات زعفران چیست؟

زعفران دارای ترکیبات مختلفی است. این ترکیبات آن را بیش از پیش مشهور می سازد. این ترکیبات در آزمایشگاه به راحتی شناسایی می گردد. هر چه درصد این ترکیبات در زعفران بیشتر باشد کیفیت آن بیشتر است.

یکی از ترکیبات زعفران که عامل ایجاد عطر و بو در زعفران است سافرانال است. دومی پیکروسین است که طعم بی نظیر زعفران را ایجاد می نماید. سومی کروسین است که رنگ زعفران را ایجاد می کند و در واقع عامل پیشگیری از سرطان همین کروسین است.

 منشا طلای سرخ کجاست؟

زمانی بود که ایران تنها صادرکننده طلای سرخ در جهان بود. اما اینک کشورهای دیگری نیز وارد این تجارت شده اند. در حال حاضر اسپانیا نیز به عنوان یک رقیب برای ایران مطرح می شود. افغانستان و هند نیز در این زمینه فعالیت می نمایند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

تماس از واتساپ